yuvaloz55
Merry Christmas: פוסט אורח מאת שרון דו
רגע לפני שהדראפט מגיע ושובר לנו את השיניים עם שמות כמו פורזינגיס, הזוניה וקאולי-סטיין, ג’ון דו בא להתארח בבלוג ולספר לכם על מי שעלול להתברר כגניבה של דראפט 2015, וגם יש לו שם קליט, ראקים קריסמס. תבלו:)
—————————————————————————————————
שלום לכולם, אני מצטער שלא כתבתי הרבה זמן פשוט לא הצלחתי לכתוב כמו שצריך , ומישהו פעם אמר “כתיבה כותבים באהבה או לא כותבים בכלל”, אז לא כתבתי עד עכשיו.
השחקן שאני עומד לכתוב עליו היום הוא השחקן החביב עליי בדראפט הזה, למרות שעל-פי כמה מוקים רציניים, הוא אמור להיבחר רק בסיבוב השני ע”י פילדלפיה, מה שאומר שכנראה הוא יזכה לשחק בליגה. עם זאת, לטעמי השחקן הזה יגיע לליגה בלי קשר לאלופת העולם בטנקינג למרחק. לשחקן הזה קוראים ראקים קריסמס.
השחקן שלדעתי הכי דומה לכריסמס הוא דווקא טימי, גם מבחינת סגנון המשחק וגם בסיפור החיים.
כריסמס אמנם לא נולד באיי הבתולה, אבל מגיל שנתיים עד גיל 13 הוא חי בסנט קרויקס מאיי הבתולה, ובגיל זה אמו מתה והיא בת 28 (ובגלל זה הוא עבר מאיי הבתולה, לפנסילבניה לגור עם דודה שלו, איתה הוא גר עד הקולג’).
אבל לפני שאני הופך את הבלוג לעוד תוכנית ריאליטי שמנסה לספר לכם סיפורי נוגעים ללב שלא קשורים לסיפור, בוא נחזור לדבר על כדורסל. הנה כמה נתונים ראשוניים על כריסמס, בשביל שנעשה איתו היכרות:
שם: ראקים כריסמס.
תאריך לידה: 1.12.1991 (בן 23).
קולג’: סירקיוז.
כיתה: סניור.
עמדה: PF/C .
גובה: 10’6 פיט (משהו בסדר גודל של 2.08).
משקל: 250 פאונד (113 קילוגרם).
מוטת ידיים: 3’7 פיט.

קריסמס עושה הגנה
את כל קריירת הקולג’ שלו הוא עשה בסירקיוז, כשאת עונת הפריצה שלו הוא עשה העונה.
הנה הסטטיסטיקה שלו מעונת הפריצה שהגיע העונה:
34.1 דקות, 18.2 נקודות, 9.2 אסיסטים, 2.5 בלוקים, 0.9 חטיפות, 58% ל-2, 0% לשלוש (זרק זריקה אחת לשלוש העונה והוא החטיא אותה), ו-71.2% מהקו.
ואחרי שעשינו היכרות ראשונית עם ראקים כריסמס, הגיע הזמן שלנו לשחק אותה סקאוטים.
נקודות חזקות:
–יכולות פיזיות טובות
קודם כל, הוא 2.08 מטרים, בעל שלד רחב שעליו יש 113 ק”ג של שרירים ויש לו מוטת ידיים ארוכה ביותר (7-3 , כ-221 ס”מ).
הוא אתלט מעולה, נייד מאוד על המגרש .
בנוסף לזה הוא מסיים מעולה ליד הטבעת, בעל ידיים חזקות.
יש לו פוטנציאל להיות ריבאונדר מעולה.
ניידות-לא תמיד רץ את המגרש מהר , אבל כשהוא רץ מהר הוא עושה את זה בהצלחה יתרה-1.67 PPP לריצה , רק 5.9% מכל ההתקפה שלו.
בעל צעד ראשון מהיר ומעולה לטבעת.
יש פוטנציאל בזכות האורך שלו ובזכות האתלטיות שלו . העונה לקח 10.6 ריבאונדים ב-40 פוזישנים בממוצע . דבר שמגדיל את כמויות ה”הזדמנות שנייה” של הקבוצה.
יודע לנעול שחקנים על הפרקט בשביל לקחת ריבאונד.
-רים פרוטקטור מעולה:
יכולת טובה להגן על הטבעת בזכות האורך והאתלטיות שלו.
בעל זריזות רגליים טובה מאוד, טיימינג סולידי.
ממוצע של 2.9 בלוקים פר 40 דקות בעונה האחרונה בקצב של חסימה כל 14 דקות.
יכול להאבק עם סנטרים חזקים יותר ממנו באמצעות האורך שלו.
-שיפור ניכר בצד ההתקפי:
עשה קפיצה גדולה במספר הנקודות פר 40 דקות מ-10.8 נקודות כג’וניור ל-20.8 כסניור.
עשה שיפור מופלא במשחק הפוסט אפ.
יכול ליצור לעצמי ג’אמפ הוק לבד (שזה יכולת שלא לכולם יש, אההם רוי היברט).
מוסר אסיסטים, לא אנוכי.
בעל ראיית משחק טובה, שעוזרת לו ליצור מצבים גם לחברים לקבוצה.
נקודות חלשות:
-מבוגר יחסית לשחקן מכללות- בן 23 , כך שמרחב ההתפתחות שלו מבחינת יכולות נמוך ביותר, ומה שרואים ממנו עכשיו, זה גם מה שיהיה בעתיד.
-מוגבל התקפית – את רוב הנקודות שלו הוא קולע בעיקר מהצבע , וככל שמרחיקים אותו משם האחוזים יורדים. למרות זאת, הוא עובד הרבה על קליעה משלוש וקליעה מחצי מרחק באימוני פרה-דראפט, ואני זוכר פאוור פורוורד ג’ינג’י אחד שכשהוא גם הצטרף לליגה כל מה שהוא ידע זה רק להטביע , והיום הוא יודע לקלוע כמעט מכל מקום על הפרקט.
חסר כישורים בפרימטר.
זורק מזעזע ג’אמפ הוקס מיד שמאל.
למרות השיפור שלו מבחינת מסירות, יש לו עדיין לא מעט להשתפר בתחום.
פה אפשר לראות את אחד האימונים שלו, ונראה שהוא עובד על הקליעה שלו והוא משיג שיפור בתחום הזה.
הגנת פוסט לא מספיק טובה, שבחלקה נגרמת מגוף תחתון חלש יחסית.
צפי בחירה: כריסמס צפוי להיבחר בתחילת הסיבוב השני. ע”פ רוב המוקים של כל מיני אתרי דראפט שונים הוא צפוי להיבחר על ידי פילדלפיה בתחילת הסיבוב השני.
לטעמי הוא יכול להוות גניבה נוספת של הינקי מהדראפט. ממש כמו קיי ג’יי מקדניאלס בעונה שעברה.
לאיזה קבוצה לדעתכם הוא הכי מתאים, איפה אתם צופים שהוא ייבחר ולאיזה קבוצה הוא יגיע בסוף?